Behandelingen

Tandartspraktijk Budel

Periodieke controle

Tijdens een periodieke controle onderzoekt de tandarts méér dan alleen je tanden en kiezen.

Bleken

Bij Tandartspraktijk Budel kan je je tanden laten bleken met behulp van een bleekgel.

Brug

Met een brug kan je een ontbrekende tand of kies vervangen. De brug ‘overbrugt’ dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt.

Etsbrug (plakbrug)

Een etsbrug of plakbrug is een alternatief om een ontbrekende tand of kies te vervangen.

Facings

Een facing is een schildje van porselein of composiet dat op de tand wordt gemaakt. Zo wordt de vorm of kleur van een tand mooier.

Flapoperatie

Meestal kan parodontitis genezen worden, maar soms zijn de pockets erg diep of moeilijk te bereiken. Een flapoperatie kan dan nodig zijn om deze plaatsen goed te kunnen reinigen.

Implantaat

Een implantaat is een tandwortelvervanger, die in het kaakbot wordt geplaatst tijdens een kleine chirurgische ingreep.

Invisalign doorzichtige beugel

Invisalign aligners kunnen helpen bij het corrigeren van kleine tot complexe tandafwijkingen.

Kroon

Een kroon is een kunsttand- of kies die over je eigen tand of kies wordt gezet.

Kunstgebit

Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden.

Opbeetplaat

Een opbeetplaat wordt vooral gebruikt bij de behandeling van sommige kaakklachten en wanneer er sprake is van tandenknarsen.

Röntgenfoto’s

In sommige gevallen kan de tandarts de conditie van het gebit niet met het blote oog zien. Daarom maakt hij gebruik van röntgenfoto’s.

Sealen

Om gaatjes te voorkomen kunnen de groefjes en putjes opgevuld worden met een fissuurlak. Dit noem je sealen.

Tandsteen verwijderen en polijsten

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden.

Verstandskiezen trekken

De verstandskiezen zijn de laatste kiezen die achter in de mond naar boven komen. Bij Tandartspraktijk Budel hebben we veel ervaring in het chirurgisch verwijderen van verstandskiezen.

Verdoving

Een behandeling bij de tandarts hoeft niet pijnlijk te zijn. De tandarts kan je plaatselijk verdoving zodat je rustig de behandeling kan ondergaan.

Verkleurde tanden behandelen

Tijdens de glazuurontwikkeling kunnen in het glazuur verkleuringen ontstaan. Direct na doorbraak van de tanden is dan al sprake van een esthetisch, uiterlijk probleem.

Trekken tand of kies (extractie)

Als een tand of kies ernstig aangetast of beschadigd is, kan het trekken van deze tand of kies het enige redmiddel zijn.

Vullingen

Als er tandbederf in een tand of kies zit of als je kies afbreekt, dan kan je tandarts dit restaureren met een vulling.

Wortelkanaalbehandeling

Je tand of kies kan ontstoken raken door tandbederf, een lekkende vulling of door bijvoorbeeld een val. Gevoeligheid met warm en koud, een dikke wang of hevige kiespijn kunnen signalen zijn van een ontsteking.

Wortelpuntoperatie (apexresectie)

Als een wortelkanaalbehandeling niet mogelijk of gewenst is, dan kan er een wortelpuntoperatie (apexresectie) worden uitgevoerd.

Bezoek onze praktijk

Tandartspraktijk Budel is een aantrekkelijke, persoonlijke en moderne tandheelkundige praktijk in het mooie Brabantse Budel. Een mooi, gezond en goed functionerend gebit is de wens van iedereen en vaak het eerste wat je ziet. Een bewuste levensstijl en de motivatie en bereidheid om ons samen in te spannen zijn belangrijk voor uw mondgezondheid.