Mondhygiënist Yasemin Erikli werkzaam op dinsdag en woensdag

Door dagelijks goed te poetsen en tussen je tanden en kiezen te reinigen, heeft u zelf veel invloed op uw mondgezondheid en daarmee ook op uw algehele gezondheid. Er bestaat namelijk een relatie tussen deze twee. De mondhygiënist adviseert u, op basis van uw persoonlijke situatie, over de meest passende mondverzorging. Alsnog kan op het gebit tandsteen of aanslag ontstaan en kun je last krijgen van gevoelige tandhalzen, teruggetrokken of bloedend tandvlees, een slechte adem (halitose), tongcoating (bacteriën achter op de tong), ontstekingen, gaatje of tandverlies. Op die momenten kan de mondhygiënist een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van de mondgezondheid en het voorkomen van verdere mondproblemen. De mondhygiënist is namelijk dé specialist op het gebied van preventie en streeft ernaar om, samen met u, de meest optimale mondgezondheid te bereiken.

Onze mondhygiënist brengt jouw persoonlijke mondsituatie in kaart. Bekeken wordt of mondafwijkingen zichtbaar zijn en zo ja, hoe deze samen met u behandeld kunnen worden. Wanneer nodig maakt de mondhygiënist voor een completer beeld gebitsafdrukken, röntgenfoto’s en doet bacterieel onderzoek. Geeft voorlichting over hoe u uw mond fris en gezond houdt. Wat is bijvoorbeeld het effect van voeding, roken en afwijkend mondgedrag (zoals duimen) op tanden en kiezen? En hoe ontstaan tandvleesaandoeningen en gaatjes? Ook kunnen bepaalde ziekten, zoals diabetes en hart- en vaatziekten, de kwaliteit van het gebit en tandvlees beïnvloeden, of andersom. Voert een professionele gebitsreiniging uit. Plaque, tandsteen en aanslag worden verwijderd en je gebit wordt gepolijst met als resultaat een glad en schoon gevoel. Bij ernstige tandvleesproblemen, waarbij onder het tandvlees moet worden gereinigd, kan er verdoofd worden. Brengt beschermende middelen aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fluoride. Brengt een laklaag aan op kiezen bij kinderen. Een dergelijke laklaag wordt een sealant genoemd. Deze laag beschermt de kiezen tegen het ontstaan van gaatjes.

 

Wanneer gaat u naar de mondhygiënist?

U gaat naar de mondhygiënist om uw gebit en tandvlees gezond te krijgen en te houden. Wij adviseren iedereen op maat, maar bij tandvlees problemen adviseren wij je minimaal twee keer per jaar de preventie assistent of de mondhygiënist te bezoeken voor een gezonde, stralende en frisse mond. Ook wanneer u zwanger bent, is een bezoek aan de mondhygiënist een goed idee. Je bent in deze periode namelijk vatbaarder voor ontstekingen in uw mond. Sommige ziekten, zoals diabetes en hart- en vaatziekten, kunnen ook de kwaliteit van het gebit en tandvlees beïnvloeden, of andersom.

Wilt u meer weten over onze mondhygiënist? Klik dan op Yasemin Erikli bij medewerkers!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Uitgelicht bericht
Recente berichten
Over ons

Behandelingen

Lees meer over onze behandelingen.

Behandelingen

Lees meer over onze behandelingen.